Top
Καινοτομία

0% Συντηρητικά

Φροντίδα των ματιών χωρίς παρενέργειες.
Η Théa ήταν πρωτοπόρος και παραμένει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προϊόντα φροντίδας ματιών χωρίς συντηρητικά.

0% Συντηρητικά

Στη δεκαετία του 1950, η εισαγωγή της χρήσης συντηρητικών στα οφθαλμικά προϊόντα για την πρόληψη της επιμόλυνσης μετά το άνοιγμα, αποτελούσε σημαντική πρόοδο. Σαράντα χρόνια αργότερα, πολυάριθμες δημοσιεύσεις έδειξαν τις επιζήμιες επιδράσεις των συντηρητικών στον κερατοειδή χιτώνα, τον επιπεφυκότα και στο δακρυϊκό film, προκαλώντας ερεθισμό, φλεγμονή, ξηροφθαλμία και άλλα σημέια και συμπτώματα.

Για να αντιμετωπιστεί αυτό το πρόβλημα, αρχίσαν να διατίθενται οφθαλμολογικά κολλύρια σε περιέκτες μίας δόσης. Ωστόσο, αυτή η μορφή συσκευασίας είναι δαπανηρή και δεν είναι καθόλου οικολογική.

Τη δεκαετία του 1990, μετά από δέκα χρόνια έρευνας, εφευρέθηκε από την Thea, το πρώτο φιαλίδιο πολλαπλών δόσεων για οφθαλμικές σταγόνες χωρίς συντηρητικά, το ABAK® system. Έτσι ξεκίνησε μία επανάσταση για το σχεδιασμό συσκευασιών χωρίς συντηρητικά όπως το Steri-free® και την τεχνολογία Easy Grip®.

Χάρη στην Théa, η οφθαλμολογία εισήλθε στη χωρίς συντηρητικά εποχή, επιτρέποντας στους ασθενείς να επωφεληθούν από μια ολόκληρη σειρά θεραπειών φιλικών προς τον οφθαλμό.

Συντηρητικά
Τι είναι τα συντηρητικά;

Η ευρωπαϊκή φαρμακοποιία συνιστά οι οφθαλμικές σταγόνες στα φιαλίδια πολλαπλών δόσεων να περιέχουν έναν αντιμικροβιακό παράγοντα ή συντηρητικό, για την πρόληψη και τον περιορισμό της μικροβιακής μόλυνσης μετά το άνοιγμα.

Υπάρχουν διαφορετικές οικογένειες συντηρητικών. Διαφέρουν ανάλογα με τις φυσικοχημικές τους ιδιότητες, το φάσμα δραστηριότητάς τους, την τοξικότητά τους και την αλλεργιογόνο δράση τους στην οφθαλμική επιφάνεια. Περιλαμβάνουν οργανικά παράγωγα υδραργύρου, αλκοόλες, παραβένες, καθώς και ενώσεις τεταρτοταγούς αμμωνίου. Το πιο ευρέως χρησιμοποιούμενο συντηρητικό στην οφθαλμολογία είναι το BAC (χλωριούχο βενζαλκόνιο).

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα συντηρητικά είναι τοξικά και επιβλαβή για την οφθαλμική επιφάνεια, ειδικά όταν αυτά χρησιμοποιούνται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

more

Συντηρητικά
Η επιβλαβής δράση των συντηρητικών

Η παρατεταμένη χρήση κολλυρίων που περιέχουν συντηρητικά οδηγεί σε αλλοίωση της σύστασης της δακρυϊκής στοιβάδας, των επιφανειακών δομών (επιπεφυκότα, κερατοειδή) και των εσωτερικών τμημάτων του οφθαλμού (κρυσταλλικός φακός, δοκιδωτό δίκτυο).

Εξαιτίας των συντηρητικών μπορούν να εμφανιστούν ήπια οφθαλμικά σημεία και συμπτώματα όπως δυσφορία ή ερεθισμός και αίσθηση ξηροφθαλμίας, αλλά μπορεί να παρατηρηθούν και πιο σοβαρές επιπτώσεις. Η φλεγμονή λόγω της χρόνιας χρήσης συντηρητικών μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη ίνωσης στον επιπεφυκότα, με αυξημένο κίνδυνο αποτυχίας σε περίπτωση χειρουργικής επέμβασης γλαυκώματος.

Η διάρκεια της θεραπείας, η δοσολογία, ο τύπος και η συγκέντρωση των συντηρητικών που χρησιμοποιούνται στις οφθαλμικές σταγόνες συνδέονται με τη σοβαρότητα των σημείων και των συμπτωμάτων.

Ο καλύτερος τρόπος για να περιορίσετε αυτές τις επιπλοκές είναι να μειώσετε τη χρήση των κολλυρίων με συντηρητικά ή ιδανικά να χρησιμοποιήσετε οφθαλμικές σταγόνες χωρίς συντηρητικά.

more

Καινοτομία της Théa, χωρίς συντηρητικά
ABAK® system

 

Το ABAK® system είναι ένα φιαλίδιο υψηλής τεχνολογίας, το οποίο παρέχει έως και 300 σταγόνες χωρίς συντηρητικά μέσω ενός πρωτοποριακού φίλτρου. Το διάλυμα παραμένει στείρο έως και τρείς μήνες σε αντίθεση με ένα κλασικά φιαλίδιο πολλαπλών δόσεων με συντηρητικά που διατηρείται από 2 έως 4 εβδομάδες.

Μία καινοτομία φιλική προς το περιβάλλον
Ένα φιαλίδιο ABAK® των 10 ml περιέχει 300 σταγόνες, επιτρέποντας την ενστάλαξη 150 σταγόνων ανά μάτι, με άλλα λόγια ισοδυναμεί με 150 περιεκτών μίας δόσης.

 

Για περισσότερες πληροφορίες: συμβουλευτείτε το φυλλάδιο "Abak, technology in a bottle"

more

Καινοτομία της Théa, χωρίς συντηρητικά
Steri-Free®

 

Το σωληνάριο Steri-Free® tube είναι μία ανάπτυξη της Théa και επιτρέπει στα προϊόντα που είναι σε μορφή γέλης να μην περιέχουν συντηρητικά, παραβένες ή άλλες ερεθιστικές ουσίες.

Με την καινοτομία αυτή, η Théa επιβεβαιώνει τη σταθερή της θέση για την απομάκρυνση των συντηρητικών από οφθαλμικά σκευάσματα.  

 

 

  

more

Χωρίς συντηρητικά
Περιέκτες μίας δόσης

Πολλά κολλύρια λόγω της φαρμακοτεχνικής τους μορφής δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε πολυδοσικά φιαλίδια χωρίς συντηρητικά. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι περιέκτες μίας δόσης είναι η ασφαλέστερη επιλογή, παρά το υψηλό τους κόστος.

more